ATATÜRK: İZ BIRAKAN İLKLER DEV PORTRELER

“ATATÜRK: İZ  BIRAKAN İLKLER DEV PORTRELER” temalı seri sergiler, devamlı büyüyerek,  kapsamı genişleyerek; 2019 Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, ANKARA. 2019 Beşiktaş Deniz Müzesi, İSTANBUL. 2020 Odunpazarı Çağdaş Sanatlar Merkezi, ESKİŞEHİR. 2020 Resim Heykel Müzesi, Kültürpark Sanat Galerisi, İZMİR. 2021 İzmir Fuar Kültürpark Atlas Pavyonu’nu. 2021 yılında ise Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, 2 Ekim tarihinden itibaren siz değerli sanatseverlerle buluşuyor.

Ergün Başar, 260x200 cm tuval üzerine yağlıboya, altın varak çalışmalarından oluşan sergisinde; bu topraklarda yetişmiş, Cumhuriyete hizmet etmiş, Türkiye’nin adını dünyaya duyurmuş kişileri resmetmektedir. Başar sergisinde; genç neslin bu erdemli, vefakar, çalışkan şahsiyetlerini görmesi, yaşaması, yaşatması ve düşünebilmelerini sağlama amacındadır. Yaşayanlara aramızdan ayrılmadan, gerekli değeri vererek, onları geleceğe taşımayı istemiştir. Ayrıca sergilenmiş ve sergilenecek bütün dev portreler ESKİŞEHİR Halkına bağışlanmış olup, yakın zamanda yapımı devam eden Ergün Başar Portre Müzesi’nde yerini alacaktır.