BURALI BELGESELLER: TÜRKİYE’DE BELGESELİN 100 YILLIK RETROSPEKTİFİ

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi

Sabahattin Ali Konferans Salonu

18 Haziran 2022 - Saat: 10.00

Buralı Belgeseller: Türkiye’de Belgeselin 100 Yıllık Retrospektifi kapsamında Türkiye’de üretilen çeşitli belgesellere geçmişten bugüne bir bakış sunan 15 film, Mayıs ve Haziran boyunca;  Van, Trabzon, Mersin, İzmir, İstanbul, Safranbolu, Ankara ve Alanya’da gösteriliyor.

Retrospektif seçkisinde yer alan bazı belgeseller için Belgesel Sinemacılar Birliği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Sami Şekeroğlu Sinema ve Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi arşivlerinden destek alındı. Sekiz kentte  gerçekleştirilecek gezici belgesel retrospektif gösterimlerine paralel olarak film ekipleriyle söyleşiler, deneyim paylaşımı ve çeşitli atölyeler de düzenlenecek.

“Buralı Belgeseller: Türkiye’de Belgeselin 100 Yıllık Retrospektifi” etkinliği; Alanya Sinema ve Sanat Derneği, Alanya Ticaret Odası, Bornova Belediyesi, Bornova Film Ofisi, Cer Modern Sanatlar Merkezi, Çankaya Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinefil Sinema Derneği, Safranbolu Belediyesi, Trabzon Sinema Derneği (Sinezon), Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Sekretaryası ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü işbirliği ile gerçekleşmektedir.

Etkinlik ücretsiz olup, katılım koltuk sayısı ile sınırlıdır.